Open-Dag-Video’s Stichting Sprank

Stichting Sprank biedt met ruim 30 locaties in 17 gemeentes in Nederland zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen ze ambulant, op woonlocaties of via dagbesteding. De missie van Stichting Sprank is de best mogelijke zorg geven aan cliënten met een verstandelijke beperking en zorgen voor een veilig thuis.

Open-Dag-Video’s Stichting Sprank

Stichting Sprank biedt met ruim 30 locaties in 17 gemeentes in Nederland zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen ze ambulant, op woonlocaties of via dagbesteding. De missie van Stichting Sprank is de best mogelijke zorg geven aan cliënten met een verstandelijke beperking en zorgen voor een veilig thuis.

Cliënten van Sprank kunnen bij hen wonen, werken, leuke dingen doen en leren. Ze helpen cliënten met kennis en met geloofs- en levensvragen. Alles onder het motto: ‘Samen leven vol betekenis’.

Open dag in Coronatijd

Ieder jaar organiseert Stichting Sprank open dagen voor alle locaties in Nederland. Tijdens de open dagen is het mogelijk voor familie en andere relaties de locaties te bezoeken. Daarnaast biedt het toekomstige cliënten van Stichting Sprank de mogelijkheid om sfeer te proeven en te ontdekken of een woonlocatie of dagbesteding de juiste plek is om betekenisvol te leven. Juist voor toekomstige cliënten met een verstandelijke beperking is verhuizen of veranderen van dagbesteding een ingrijpende keuze die stapsgewijs en goed genomen moet worden. Open dagen zijn dan ook erg belangrijk.

Vanwege het COVID-19 virus in combinatie met de kwetsbare doelgroep was het niet mogelijk om woonlocaties of dagbestedingslocaties open te stellen of een andere fysieke vorm van ontmoeting of kennismaking te organiseren.

Open-dag-video

Om de open dag niet helemaal voorbij te laten gaan en toekomstige cliënten toch een kijkje op de locaties te geven produceerden wij 14 video’s van 14 verschillende locaties in noord en midden Nederland. Deze laagdrempelige video’s geven een goede sfeer van de locaties weer en laten zowel medewerkers als bewoners aan het woord.

Filmmaker Janjaap van Newrise bij Stichting Sprank

Vast format en script

Naast het produceren van de 14 video’s ontwikkelden wij ook een format en een script waarbinnen de video’s geproduceerd werden. Het format zorgt voor een uniforme uitstraling en dat elke locatie op dezelfde manier in beeld wordt gebracht. Het format bestond uit een geanimeerd intro, outro en titelbalken, een vaste doorloop van beelden en rechtenvrije aansprekende muziek. Een cameraman op locatie is daarnaast voor veel bewoners en begeleiders best spannend. Doordat we voorafgaand aan de opnamedag het script al op de locatie hadden wist iedereen wat er te gebeuren stond. Zo kwam niemand voor een verrassing te staan.

Meebewegen

We vinden het belangrijk om in projecten als deze het ritme te volgen van de mensen wie we filmen. Een opnamedag kan, ondanks alle voorbereidingen, een spannend moment zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Door het vaste format was het voor ons mogelijk de opnameduur efficiënt en kort te houden zodat het zo min mogelijk impact op de bewoners heeft gehad. Ook door de opnames uit te laten voeren door één cameraman is de onrust zoveel mogelijk beperkt. Daarnaast hebben wij uiteraard in overleg met Stichting Sprank de maatregelen rondom COVID-19 nageleefd. Zo proberen wij onder alle omstandigheden in de uitvoering van onze diensten mee te bewegen met onze relaties.

Stichting Sprank Locatie Bunschoten Urk

Het zal u vast niet ontgaan zijn maar videocontent raakt en zorgt er voor dat zelfs op afstand een boodschap overgebracht kan worden. Steeds meer organisaties zetten videomarketing in om zo hun boodschap over te brengen en doelgroepen te bereiken. Interesse in wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Benieuwd naar onze manier van werken?