Webinars Greijdanus College

Het Greijdanus College heeft 4 vestigingen in het oosten van Nederland met totaal meer dan 3500 leerlingen.

Webinars Greijdanus College

Het Greijdanus College heeft 4 vestigingen in het oosten van Nederland met totaal meer dan 3500 leerlingen.

Om aankomende leerlingen kennis te laten maken met de school organiseert het Greijdanus open dagen. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus was dat deze keer niet fysiek mogelijk en moest dit op een andere manier vormgegeven worden.

Door de inzet van een aantal webinars was het voor basisschoolleerlingen van groep 8 en hun ouders mogelijk om kennis te maken met de school en allerlei vragen te stellen. Hiervoor heeft de school gebruikgemaakt van de webinarstudio en de kennis over online meetings van Newrise. 

Ontwikkelen format

Wij zijn begonnen met het ontwikkelen van een format in de huisstijl van de school. Hiervoor maakten wij een intro en outro, titelbars en zetten wij verschillende polls klaar. Het Greijdanus leverde zelf een PowerPoint aan voor het webinar. Wij converteerden hem naar bruikbaar bestand voor de live-uitzending.

Mediatraining en ondersteuning

De webinars werden gegeven door twee docenten per keer. Elk webinar behandelde een andere leerroute en had dus ook twee andere docenten. Het merendeel van de docenten had niet eerder een webinar gepresenteerd.
Een uur voorafgaand aan het webinar gaven wij de docenten daarom een korte, effectieve mediatraining en tijdens het webinar kregen zij aanwijzingen, zodat zij de volledige focus op de inhoud konden houden.

Livechat

Het webinar werd voorzien van een livechat waar toekomstige leerlingen en hun ouders vragen konden stellen. Tijdens het webinar was er wisselend één docent aan het woord, terwijl de ander de vragen filterde en rangschikte, om deze daarna live te beantwoorden. Tijdens het hele webinar waren onze webinarspecialisten aanwezig als moderator in de chat.

Rapportage en analyseren 

Na afloop van het webinar was het webinar on demand terug te kijken. Ook leverden wij een logbestand aan van alle chatactiviteiten. Daarnaast leverden wij een kijkrapport met aantallen live-kijkers op. Dit logbestand en het kijkrapport bevatte waardevolle informatie om de communicatie naar toekomstige leerlingen te verbeteren en te verduidelijken.

Benieuwd naar onze manier van werken?